2011. február 17., csütörtök

A bevétel gyakorisága

Akut esetben: Az első két órában negyedóránként 1 tabletta, majd naponta 3-szor, 4-szer 1 tabletta a tünetek fennállásáig.
Krónikus esetben, illetve arcdiagnosztikával észlelt hiányállapot esetén: Naponta 3x 1 tabletta szedése javasolt

Az azonos potenciájú tabletták egyszerre is bevehetők. Bevett szokás, hogy hosszabb ideig alkalmazott kezelés esetén a páciensnek terápiás tervet készítünk, ami annyit jelent, hogy meghatározzuk, hogy melyik nap melyik szert, és mennyi ideig szedje. Ekkor határozzuk meg a kontroll időpontját is. A páciensnek elmondjuk, hogy milyen tünetekre, ill. arcdiagnosztikai jelekre kell odafigyelnie.
Mivel a mai életvitel mellett a gyógyszerek rendszeres bevétele gondot jelenthet, ezért a páciens életét egyszerűsíthetjük, hogy egyik nap a D6-os, a másik nap a D12-es szereket javasoljuk, azaz egy-egy szert kétnaponta fog alkalmazni betegünk. Egyszerre azonban három, maximum négy szer együttes alkalmazását javasoljuk.
Amennyiben ennél több ásványi sóra utaló komplex hiányállapottal találkozunk, akkor először arra a három sóra essen a választásunk, melynek hiányát a szervezet több jellel is mutatja.
Csecsemők és kisgyermekek kezelése esetén 2 tablettát érdemes fél deci vízben feloldani, és vagy kortyoltassuk a gyermeket, vagy műanyag kanállal jutassuk szájába a gyógyszert.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése