2011. február 17., csütörtök

A Schüssler sók terápiás alkalmazásáról, alkalmazási szabályok

Schüssler sók segítségével kezelhetünk :

- akut, azaz hirtelen fellépő betegségeket (pl. influenza, vesegörcs, lumbago)
- krónikus betegségeket (pl. aranyér, visszér)
- hiányállapotokat (az ásványi sók hiánya látható eltéréseket hoz létre az arcon, melyek az arcdiagnosztikát elsajátítva egyértelművé vállnak számunkra)

Schüssler sók segítségével bizonyos betegségek megelőzhetővé válnak, hiszen sok esetben még azelőtt nyilvánvalóvá válik egy- egy ásványi só hiánya, hogy az betegséget okozna.
Alapszabály, hogy a kezelést csak addig kell folytatni, amíg tünet van. Tehát pl. influenza esetén nem szükséges, sőt nem is tanácsos a biztonságosság elvét követve folytatni a Ferrum phosphoricum kezelést, ha megszűntek az influenzás panaszok. Krónikus esetben, ha javulást észlelünk, érdemes a szedés gyakoriságát csökkenteni. Arcdiagnosztikával észlelt hiányállapot esetén 2-3 hónapos kúrát érdemes folytatni. Természetesen nem várható el, hogy a terápia után a páciens bőre egy kisbaba bőréhez váljék hasonlatossá, azonban megfelelő életmód és táplálkozás esetén a szervezetnek elég ideje van, hogy rendezze az ásványi só hiányos állapotot. Ezekben az esetekben sok elváltozás- pl. bőr elszíneződés- megszűnik, bizonyos elváltozások előrehaladása pedig megállítható. Például nagyon kifejezett értágulat esetén - esztétikai szempontból egyrészt a folyamat megállítása, másrészt mérsékelt javulás lehet a cél.
Sok esetben egy-egy embernek hajlama van bizonyos hiányállapotok kialakulására. Ha tehát arcdiagnosztikával azt észleljük, hogy egy-egy hiányállapot kezelése után bizonyos idővel ismét tünet alakul ki, vagy páciens arcán ismét hiányállapotra utaló elváltozások jelentkeznek, abban az esetben a kúra megismételendő, vagy az újabb hiányállapotnak megfelelő szer adandó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése